Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα, αλλά…


Νοέμβριος 28, 2022. Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα, αλλά θέλουν αποκλιμάκωση στη βόρεια Συρία, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

«Η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από τρομοκρατικές επιθέσεις, τόσο κοντά σε αυτά τα σύνορα όσο και σε άλλες περιοχές εντός της χώρας. Και έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τους πολίτες της από αυτές τις επιθέσεις», είπε σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.

«Θέλουμε να δούμε μια αποκλιμάκωση των εντάσεων, δεν θέλουμε να δούμε ενέργειες που θα οδηγούσαν σε πρόσθετες απώλειες, ειδικά μεταξύ αμάχων», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, ανησυχούν επίσης ότι μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία θα μπορούσε να βλάψει τον κοινό αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών και των κουρδικών σχηματισμών ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

 

Ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr