Ευχαριστίες του προέδρου της Σερβίας στον πρέσβη της Ελλάδας


Φωτό:Instagram

Νοέμβριος 16, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Γιώργο Διακοφωτάκη, σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη και τον ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη συμβολή που είχε στις σχέσεις των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της πρεσβευτικής του θητείας, ανακοίνωσε η

υπηρεσία συνεργασίας ΜΜΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Βούτσιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Διακοφωτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, καθώς και για τη συνεπή υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας και τη βοήθεια στην προστασία των βασικών κρατικών και εθνικών συμφερόντων.

Τόνισε ότι η Ελλάδα χαίρει μεγάλου σεβασμού από τον σερβικό λαό, του οποίου οι μακραίωνοι δεσμοί και η φιλία με τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζονται από εγγύτητα και σταθερότητα.

«Ο Βούτσιτς και ο Διακοφωτάκης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η ανάπτυξη των σερβοελληνικών σχέσεων θα συνεχιστεί προς αμοιβαίο όφελος και μέσω της καλής πρακτικής της διεξαγωγής συνεδριάσεων του Ύπατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας.

Οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν την προσδοκία ότι στην προσεχή περίοδο θα αυξηθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ενίσχυση των συγκοινωνιακών και ενεργειακών συνδέσεων», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Ο Βούτσιτς ευχήθηκε στον Πρέσβη Διακοφωτάκη καλή επιτυχία στη νέα του υπεύθυνη θέση στη διπλωματική υπηρεσία.

Instagram- buducnostsrbijeav

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr