Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Λίβυοι αναλυτές: Η Ρώμη σκοπεύει να δημιουργήσει καταυλισμούς προσφύγων στη Λιβύη


Νοέμβριος 16, 2022. Ελλάδα.

Λίβυοι  πολιτικοί αναλυτές επιβεβαίωσαν ότι τα στρατόπεδα προσφύγων που σκοπεύει να χτίσει η Ρώμη σε λιβυκά εδάφη θα εκμεταλλευτούν οι πολιτοφυλακές για να εδραιώσουν την παρουσία τους, καθώς και ξένες χώρες που θα παρεμβαίνουν στον καθορισμό του ποιος θα αναλάβει την εξουσία στη Λιβύη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η λιβυκή Al Watan.

Αναλυτές εξήγησαν σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από το Sky News ότι η άρνηση της Ιταλίας να δεχθεί πλοίο που μετέφερε παράνομους μετανάστες δημιούργησε μια νέα κρίση μεταξύ Ρώμης και Παρισιού, σημειώνοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραλάβει το πλοίο και να απελάσει όσους δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για άσυλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ιταλοί συζητούν  τη δημιουργία καταυλισμών για πρόσφυγες στη Λιβύη, όπως έχει σχεδιάσει η Τουρκία στη βόρεια Συρία, ωστόσο έχουν εκφραστεί φόβοι για εκμετάλλευση τους από τις ένοπλες φατρίες που  εξουσιάζουν τη δυτική Λιβύη.


alwatan-ly.com, libyaakhbar.com,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr