Συνάντηση Σέρβου προέδρου- πρωθυπουργού Κοσόβου στις Βρυξέλλες


Νοέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς συζήτησε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του διαλόγου με την Πρίστινα.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ  Ζοζέπ Μπορέλ, ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ  Μίροσλαβ Λάιτσακ.

«Σήμερα, είναι σαφές σε όλους ποιος ήταν εποικοδομητικός και ποιος αγωνίζεται για ειρήνη και σταθερότητα. Για λόγους που δεν είναι σαφείς για εμένα, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε καμία απολύτως συμφωνία», είπε ο Βούτσιτς στην αρχή της ομιλίας του.

Η Σερβία έδειξε για άλλη μια φορά επιθυμία για συμβιβασμό και συμφωνία για χάρη της ειρήνης, ακόμα κι αν δεν βγουν νέες πινακίδες KM (Κοσσυφοπεδίου – Μετόχια), αλλά από την άλλη είχε έναν συνομιλητή που θέλει μόνο πόλεμο και εκδίωξη των Σέρβων.

«Θέλω να συγκεντρώσω όλες τις απόψεις και θα απευθυνθώ στο λαό μας. Έχουμε άγρυπνες νύχτες και πολλές δύσκολες μέρες μπροστά μας. Όταν μιλάς για κάτι στο μέλλον, πρέπει να σεβαστείς τις συμφωνίες που υπογράφηκαν. Θέλουν σεβασμό σε κάτι που δεν συζητήθηκε καν. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το επόμενο διάστημα», είπε ο Βούτσιτς.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Βούτσιτς θα απευθυνθεί στο σερβικό λαό απόψε στις 19:00 με αφορμή τις συναντήσεις που ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες.

b92.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr