Αντιπροσωπεία τουρκικού φιλοκουρδικού κόμματος επισκέφθηκε την Βεγγάζη: Να φύγει ο τουρκικός στρατός…


Δεκέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών από το  Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών – HDP της Τουρκίας, επισκέφτηκε τη Βεγγάζη, από όπου κάλεσε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους να αποσυρθούν από τη Λιβύη.

Επίσης, το γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε, σε ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης, ότι αντιπροσωπεία αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος επισκέφτηκε τη Βεγγάζη μετά από πρόσκληση του κόμματος «Κίνημα του Μέλλοντος της Λιβύης».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του HDP είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Κινήματος για το Μέλλον της Λιβύης, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών  Αμπντούλ Χαντί αλ Χαουιτζ και στελέχη του κόμματος. Η δήλωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση, η σημασία της ειρήνης, της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των δόθηκε έμφαση στους λαούς των δύο χωρών.

 

Συμπόσιο για τις τουρκικές συμφωνίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης

 


Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών επισκέφθηκε το μνημείο του Ομάρ αλ Μουχτάρ, ενός από τους εξέχοντες ηγέτες στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Λιβύης, ενώ είχε συνάντηση με μια ομάδα Λιβύων διανοουμένων, συγγραφέων, πολιτικών και ακαδημαϊκών στο Κέντρο Ειρήνης και Διαχείρισης Κρίσεων, όπου πραγματοποιήθηκε συμπόσιο με τίτλο: «Τουρκικές συμφωνίες με τις κυβερνήσεις της Τρίπολης: εργαλεία επέμβασης και κυριαρχίας».

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην ανάγκη αποχώρησης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη, την εγκαθίδρυση άμεσα της ειρήνης και τον καθορισμό της τύχης του λιβυκού λαού μέσω της διεξαγωγής εκλογών σε δημοκρατική βάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Λίβυοι πολιτικοί δήλωσαν ότι η αδελφότητα μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Λιβύης είναι μακροχρόνια, ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει μέρος στη λιβυκή κρίση και ότι οι προσδοκίες τους από την Τουρκία είναι να υπηρετήσουν την ειρήνη. 


Το HDP  καλεί την Τουρκία να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις


Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, πολιτικοί κάλεσαν την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις και τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη.

Παράλληλα με την παρουσία της αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών στη Λιβύη, που είναι το τρίτο πιο εκπροσωπούμενο κόμμα στο τουρκικό κοινοβούλιο, η Εισαγγελία της Άγκυρας όρισε, την περασμένη Δευτέρα, ημερομηνία δέσμευσης των λογαριασμών του κόμματος που υποστηρίζει Κουρδικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια μιας δίκης που ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr