Ο Ποροσένκο ζητά αεροσκάφη, πυραύλους, αεράμυνα. Ετοιμάζεται χτύπημα;


Δεκέμβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κάλεσε τις ΗΠΑ να τους δώσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας, προκειμένου να «καταστραφούν οι ρωσικές αποθήκες και τα κέντρα διοίκησης της επιτιθέμενης χώρας».

Ο Ποροσένκο σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται αεράμυνα και μαχητικά αεροσκάφη για την προστασία πολιτικών αντικειμένων βασικής υποδομής, ανέφερε ο ουκρανικός ιστότοπος Pryamiy.

«Τα όπλα δεν είναι ποτέ αρκετά. Το καταλαβαίνουμε και η κατάσταση βελτιώνεται βήμα προς βήμα. Έχουμε γερμανικά Cheetah, IRIS-3, ελπίζουμε να έχουμε σύντομα αμερικανική αεράμυνα. Τώρα πρέπει να τα έχουμε όλα αυτά όχι μόνο στην πρώτη γραμμή, αλλά και να κλείσουμε τον εναέριο χώρο σε βασικές εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Ποροσένκο στο CNN.

Σύμφωνα με τον ίδιο η προμήθεια ενεργειακού εξοπλισμού και η παροχή αεράμυνας θα μπορούσε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και «να εμποδίσει τον Πούτιν να επιτεθεί σε βασικές ενεργειακές υποδομές».

 «Επιπλέον, χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα, χρειαζόμαστε μαχητικά αεροσκάφη. Χρειάζονται για να σπάσουν την κυριαρχία στον αέρα και να καλύψουν τα ουκρανικά στρατεύματα από τις ρωσικές επιθέσεις», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας.

Είπε, επίσης, στους Αμερικανούς ότι η προμήθεια πυροβολικού και συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς δεν θα σήμαινε ότι θα υπάρξει επίθεση στο έδαφος της Ρωσίας.

«Δεν το κάνουμε αυτό. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την εμπιστοσύνη της Αμερικής και χρειαζόμαστε αυτούς τους πυραύλους πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς. Μπορούμε να καταστρέψουμε ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών, ρωσικά θέσεις διοίκησης και αυτό θα μας βοηθήσει Θα μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε την Ευρώπη», τόνισε ο Ποροσένκο.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr