Βουλγαρία: Υποστηρικτές και αντίπαλοι της Ρωσίας οργάνωσαν δύο ξεχωριστές διαδηλώσεις


Δεκέμβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Πορεία στήριξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Κίτρινα Πεζοδρόμια στη βουλγαρική πρωτεύουσα. 

Αργά το απόγευμα έγινε αντιρωσική διαμαρτυρία μπροστά από το Πολιτιστικό και Πληροφοριακό Κέντρο της Ρωσίας στην οδό Σίπκα της Σόφιας.

 Η διαμαρτυρία μπροστά από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Πληροφοριακό Κέντρο διήρκεσε περίπου μία ώρα - ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα. Η αστυνομία ήταν παρούσα στην πορεία για την ασφάλεια των διαδηλωτών και του κόσμου που παρακολουθούσε τη συναυλία.


Είμαι κατά του πολέμου, δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές - ο Μιχαήλ Τσιστοπάλοφ, ο οποίος εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να διαδηλώσει στη Ρωσία επειδή η αστυνομία εκεί είναι πολύ σκληρή.

Η φιλορωσική διαμαρτυρία έγινε με πορεία από το κτήριο του προεδρικού ιδρύματος μέχρι τη βουλή.  Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν το σύνθημα : «Είμαστε με τη Ρωσία, η νίκη είναι δική μας». 

Μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, πετάχτηκαν καπνογόνα προς τους διαδηλωτές και ο δήμος της πρωτεύουσας τερμάτισε τη διαμαρτυρία.

«Γιατί δεν στέλνουμε ρούχα, βοήθεια, τρόφιμα, αλλά στέλνουμε όπλα; Τώρα είναι Χριστούγεννα», είπε ένας διαδηλωτής που αυτοπροσδιορίστηκε ως …Άγιος Βασίλης, σύμφωνα με το βουλγαρικό κανάλι Nova.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr