Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν συστήματα αεράμυνας από τη Μέση Ανατολή στην Ουκρανία


Δεκέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

Ο Γκρεγκ Χέις, Διευθύνων Σύμβουλος της «Raytheon», δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με χώρες της Μέσης Ανατολής για τη μεταφορά από την περιοχή μιας ομάδας αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα «Politico».

Ο Χέις αποκάλυψε ότι ο στόχος είναι να σταλούν προηγμένα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος στην Ουκρανία εντός 3 έως 6 μηνών. Στη συνέχεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντικαταστήσουν τα μεταφερθέντα συστήματα με νέα προηγμένα αμερικανικά-νορβηγικά πυραυλικά συστήματα «NASAMS» στη Μέση Ανατολή τα επόμενα δύο χρόνια.

Επισήμανε ότι η μεταφορά συστημάτων αεράμυνας εκτός Μέσης Ανατολής είναι ταχύτερη από την κατασκευή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Χέις, ωστόσο,  δεν αποκάλυψε τις χώρες με τις οποίες διεξάγονται οι συνομιλίες, αλλά πληροφορίες του Πενταγώνου από ανοιχτές πηγές αναφέρουν ότι τα συστήματα «NASAMS» βρίσκονται στο Κατάρ και στο Σουλτανάτο του Ομάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr