Η Τουρκία δοκιμάζει τη βόμβα «Tolun» που κατασκεύασε η εταιρεία «Aselsan»


Δεκέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

 

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση βόμβας «Tolun» μικρής διαμέτρου που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία «Aselsan», ηγέτη στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

Η βόμβα πέτυχε να χτυπήσει τον καθορισμένο στόχο αφού εκτοξεύτηκε από επιθετικό UAV Bayraktar Akinci”, από ύψος 26.000 ποδιών και 30 χιλιόμετρα μακριά.

Πρόκειται για μικρής διαμέτρου βόμβα ολίσθησης με καθοδήγηση ακριβείας που παρέχει τη δυνατότητα στα αεροσκάφη να μεταφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό βομβών. Η βόμβα Tolun μπορεί να καταστρέψει αποθήκες, οχυρώσεις, θέσεις πυροβολικού και συστήματα αεράμυνας και μπορεί να αντιμετωπίσει μη σταθερούς στόχους.

 Η εταιρεία Baykar δημοσίευσε στο Twitter σκηνές που δείχνουν τη δοκιμή της βόμβας «Tolun», η οποία ανήκει στα τουρκικά κατευθυνόμενα πυρομαχικά.

 


Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι drone του μοντέλου «Akinci» πέταξε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Τσορλού στην Tekirdag (Ραιδεστός), μεταφέροντας 4 βόμβες «Tolun» μικρής διαμέτρου (μινιατούρες).



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr