Γερμανική εισαγγελία: Δεν είναι βρισιά «αρουραίος των υπονόμων» για τον Ερντογάν….


Δεκέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

Βερολίνο.

Η γερμανική εισαγγελία δεν θα ξεκινήσει έρευνα εναντίον του πολιτικού Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι επειδή αποκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αρουραίο των υπονόμων».

Η εισαγγελία στο Χιλντεσχάιμ είπε ότι δεν βλέπει λόγους για υποψία εγκλήματος, δήλωσε εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη αναφορά του περιοδικού Der Spiegel.

Ο Κουμπίτσκι, πολιτικός από τους Ελεύθερους Δημοκράτες που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και αντιπρόεδρος της Bundestag, αποκάλεσε τον Ερντογάν "μικρό αρουραίο υπονόμων" σχολιάζοντας τη μεταναστευτική πολιτική του Τούρκου ηγέτη τον Σεπτέμβριο.

Είπε ότι οι αρουραίοι του υπονόμου είναι χαριτωμένοι αλλά και «έξυπνοι και πονηροί».

Σε απάντηση, ο δικηγόρος του Ερντογάν υπέβαλε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της γερμανικής πόλης, το σχόλιο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «τυπική προσβολή» δεδομένου του πλαισίου στο οποίο έγινε.

Το σχόλιο, που δόθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία στις πολιτειακές εκλογές, «καλύπτεται επίσης από το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, ειδικά επειδή τα όρια της επιτρεπόμενης κριτικής είναι πολύ ευρύτερα μεταξύ των πολιτικών παρά μεταξύ των ιδιωτών».

Σε νομική αλληλογραφία από τον Οκτώβριο, στη διάθεση του πρακτορείου DPA, ο Κουμπίτσκι απέρριψε τις κατηγορίες και είπε ότι η έκφραση που χρησιμοποίησε πρέπει να γίνει κατανοητή «όχι ως προσβολή, αλλά ως …αναγνώριση» των δεξιοτήτων του Ερντογάν.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν Μουσταφά Καπλάν είπε ότι έχει ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εισαγγελία, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε γίνει καμία καταγγελία.


Der Spiegel, ntv.de,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr