Μεντβέντεφ σε Σουνάκ: Η Βρετανία να επιστρέψει τα νησιά Φώκλαντ στην Αργεντινή


Δεκέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

 Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, χαρακτήρισε υποκριτικά τα λόγια του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ για την ανάγκη απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και πρότεινε στη Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψει τα νησιά Φώκλαντ στην Αργεντινή, μετέδωσε το TASS.

Στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επέστησε την προσοχή στα λόγια του Σουνάκ ότι έως ότου η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφος της Ουκρανίας, δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, αν και παντού λέγεται ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

«Αυτό είναι ψέμα, διπροσωπία και ακραίος κυνισμός. Καλύτερα να διώξουν επιτέλους τους Βρετανούς από τα Νησιά Φώκλαντ και να τους επιστρέψουν στους Αργεντινούς. Τα Νησιά Φώκλαντ – δεν είναι της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά της Αργεντινής», έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου για την ασφάλεια, στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ συνεχάρη επίσης την ομάδα της Αργεντινής για τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. «Συνεχίστε έτσι στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε.

Τα νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνες), που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, αποτελούν αντικείμενο εδαφικής διαμάχης μεταξύ Αργεντινής και Μεγάλης Βρετανίας εδώ και 200 ​​χρόνια. Τον Απρίλιο του 1982 ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αργεντινή ηττήθηκε, χάνοντας 649 στρατιώτες σε δυόμισι μήνες πολέμου. Οι απώλειες της Μεγάλης Βρετανίας ήταν 255 άτομα, υπενθυμίζει το TASS.

Dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr