Η Εσθονία στέλνει κινητή σάουνα στους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο


Δεκέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

 Οι Εσθονοί ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την υποστήριξή τους στον ουκρανικό στρατό - για τα Χριστούγεννα, οι στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή θα λάβουν φορητή σάουνα.

Το ατμόλουτρο, τοποθετημένο σε στρατιωτικό όχημα, παραδόθηκε πρόσφατα στον ουκρανικό στρατό μαζί με μια καμπίνα ντους και πλυντηρίου τοποθετημένο σε άλλα δύο φορτηγά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εσθονικής Δημόσιας εταιρείας Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης και της εβδομαδιαίας εφημερίδας Malekht.

«Είναι ένα συγκρότημα τριών τμημάτων που επιτρέπει στους στρατιώτες να πηγαίνουν στη σάουνα, μετά να κάνουν ντους και να ξεκουράζονται και ταυτόχρονα μπορούν να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους», δήλωσε ο δημιουργός της σάουνας  Σιμ Νέλις, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και σωματική υγεία τους.

Οι Ουκρανοί εθελοντές που βρίσκονται στο μέτωπο από τον Μάρτιο θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το δώρο. 

Οι εγκαταστάσεις μπορούν να μετακινηθούν από μέρος σε μέρος και να καλυφθούν με δίχτυ παραλλαγής για να αποφευχθούν οι ρωσικές επιθέσεις.

Η σάουνα και το πλυσταριό θα επαρκούν για περίπου 400 στρατιωτικούς την εβδομάδα. 

Το σύστημα αναπτύχθηκε ως κοινή πρωτοβουλία ανθρωπιστικών οργανώσεων, της εθελοντικής Ένωσης Άμυνας της Εσθονίας και ενός κατασκευαστή σάουνας.


24chasa.bg, dnes.dir.bg,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr