Συρία: Πολλαπλές επιθέσεις με πυραύλους σε κατοικίες Αμερικανών στρατιωτικών


«
Πύραυλοι στοχεύουν τις κατοικίες των αμερικανικών δυνάμεων στο πεδίο « Αλ Ομάρ», στην ανατολική Συρία, και αναφορές για απώλειες»


Δεκέμβριος 31, 2022. Ελλάδα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στην ανατολική Συρία δέχθηκαν πυραυλικές επιθέσεις, οι οποίες ήταν οι πιο βίαιες του είδους τους, εν μέσω εικασιών ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των Αμερικανών.

 

Το πρακτορείο «Sputnik» - το οποίο επικαλείται το αραβικό δημοσίευμα-  μετέδωσε ότι η αμερικανική βάση στο πετρελαϊκό κοίτασμα Al-Omar στην ανατολική ύπαιθρο του Ντέιρ Εζ Ζορ δέχτηκε βίαιες πυραυλικές επιθέσεις άγνωστης προέλευσης το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου, οι ήχοι βίαιων εκρήξεων αντήχησαν σε όλες τις περιοχές που περιβάλλουν την αμερικανική βάση στο πετρελαϊκό κοίτασμα Al-Omar, ενώ ακολούθησε έντονη πτήση αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών και drones αναγνώρισης πάνω από την περιοχή.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο βομβαρδισμός είχε στόχο την Πράσινη Ζώνη, την οποία οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τις κατοικίες τους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων, με βάση την ακρίβεια των πυραύλων που χτυπούν τους στόχους τους και τον ήχο των προειδοποιητικών σειρήνων και την πτήση των ελικοπτέρων από το εσωτερικό του κοιτάσματος πετρελαίου.

Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι ασθενοφόρα έσπευσαν στο πετρελαϊκό κοίτασμα Al-Omar, σε συνδυασμό με το κλείσιμο όλων των δρόμων που οδηγούσαν σε αυτό από ένοπλους πιστούς στον αμερικανικό στρατό από τις δυνάμεις "Qasd" και τις δυνάμεις προστασίας των αμερικανικών δυνάμεων, υπό φόβο οποιασδήποτε περαιτέρω επίθεσης.

Άλλοι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν επίσης ότι η επίθεση ήταν η πιο βίαιη των τελευταίων μηνών, καθώς επικεντρώθηκε στην «Πράσινη Ζώνη», με στόχο τις κατοικίες των Αμερικανών στρατιωτών και αναμένεται ότι θα υπάρξουν τραυματισμοί ή θάνατοι μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr