Βουλγαρία: Διαδήλωση κατά της εισαγωγής του Ευρώ στη χώρα


Σεπτέμβριος 9, 2022. Ελλάδα.

 

Το βουλγαρικό κοινοβουλευτικό κόμμα «Αναγέννηση» διοργάνωσε διαμαρτυρία κατά της εισαγωγής του ευρώ. Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι βουλευτές του κόμματος στο κτίριο του επιχειρηματικού κέντρου στη Σόφια, όπου διεξάγεται το συνέδριο «Η Βουλγαρία στην Ευρωζώνη».

«Θέλουμε να τους πούμε ότι ζητάμε δημοψήφισμα, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλγάρων δεν θέλει την καταστροφή του λιονταριού». Αυτή είναι μια βίαιη ενέργεια γιατί αντιπροσωπεύει πραξικόπημα και σπρώχνει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο», τόνισε ο αρχηγός της Αναγέννησης, Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το κόμμα θα αρχίσει να μαζεύει υπογραφές για δημοψήφισμα και είπε ότι θα συγκεντρώσουν μισό εκατομμύριο υπογραφές.

«Θέλαμε να θέσουμε ένα, μοναδικό ερώτημα, εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πιστεύουν ότι είναι σωστό να ρωτάμε τον βουλγαρικό λαό εάν θέλει ή όχι να είναι στην Ευρωζώνη, επειδή επί του παρόντος, λόγω του νόμου για τα δημοψηφίσματα στη Βουλγαρία, μπορούμε να ρωτήσουμε μόνο για την ημερομηνία, αλλά, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε ούτε τέτοια ερώτηση», είπε ο Κωσταντίνοφ. 


[ Σημείωση: Το ακροδεξιό κόμμα «Αναγέννηση» /«Βουζράζντανε» ιδρύθηκε το 2014. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του καθορίζεται ως φιλορωσικό και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκό, αντιαμερικανικό]

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr