Αλβανία: Ο Μητσοτάκης θα έρθει με στρατιωτικό ελικόπτερο (;), θα τον συνοδεύει ο Ράμα στη Βόρειο Ήπειρο


Δεκέμβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στις 09:30 το πρωί της 22ας Δεκεμβρίου στην Αλβανία. Θα κάνει στάση στη Χειμάρρα και στη συνέχεια θα συνεχίσει την επίσκεψή του στις νότιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φοινίκη και τη Δρόπολη, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

 

Στην ατζέντα αναφέρεται ότι τον Μητσοτάκη θα συνοδεύει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Θα έχει συναντήσεις με πολίτες της ελληνικής μειονότητας στις περιοχές αυτές, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί σχολεία και εκκλησίες.

Ο Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει αυτή την επίσκεψη από τις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα, αλλά η επίσκεψη ακυρώθηκε. 

Επισήμως αναφέρθηκε ότι η πτήση Μητσοτάκη με ελικόπτερο δεν ήταν δυνατή λόγω ατμοσφαιρικών συνθηκών, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για άλλη εκδοχή.

Τα ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν ότι η αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά δεν έγινε λόγω καιρού, αλλά συγκοινωνιών. Οι αρχές στα Τίρανα δεν είχαν δώσει εγγυήσεις για διέλευση από ξηρά του Έλληνα Πρωθυπουργού και έτσι ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει τη χρήση ελικοπτέρου Σινούκ του Ελληνικού Στρατού.

Ωστόσο, οι αλβανικές αρχές δήλωσαν και πάλι ότι δεν ήταν απαραίτητο να ταξιδέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας με ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, οπότε η επίσκεψη αναβλήθηκε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr