Σκόπια: Ρεκόρ καταγγελιών για βόμβες σε μια μέρα: Συνεχίζεται ο πανικός στον κόσμο!

φωτό:24.mk


Δεκέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Δεκαπέντε σχολεία στα Σκόπια έλαβαν email σήμερα το πρωί με απειλητικό μήνυμα για εκρηκτικό μηχανισμό, δημοσιεύουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

 Για πρώτη φορά, το γυμνάσιο «Georgi Dimitrov» στο Κάρπος έλαβε τέτοιο περιεχόμενο σε ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι μαθητές και το προσωπικό απομακρύνθηκαν αμέσως.

Επίσης, άλλα πέντε σχολεία έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα για βόμβες που τοποθετήθηκαν στα κτίρια.

Μετά τους αντιτρομοκρατικούς ελέγχους το υπουργείο Εσωτερικών διαπίστωσε ότι ήταν όλες οι αναφορές ήταν πλαστές και οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματα.

φωτό: sdk.mk


«Αμέσως μετά τη λήψη των καταγγελιών, ελήφθησαν μέτρα από αστυνομικούς για την ασφαλή εκκένωση των κτιρίων και στη συνέχεια διενεργήθηκαν λεπτομερείς έλεγχοι από ομάδες ελέγχου της αντιτρομοκρατικής και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ψευδείς καταγγελίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Εδώ και δύο μήνες, όχι μόνο σχολεία, αλλά και εμπορικά κέντρα, υπουργεία και κτίρια κατοικιών αντιμετωπίζουν ψευδείς αναφορές για τοποθετημένες βόμβες.

 Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τις αναφορές που χαρακτηρίζονται ως υβριδική επίθεση, αλλά το ειδικό κοινό πιστεύει ότι τέτοιες αναφορές δεν είναι τακτικές τρομοκρατικών ομάδων αλλά πράξη που στοχεύει να επηρεάσει την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr