Αμερικανικό Ίδρυμα αξιολογεί την Ρωσική Επιθετική Εκστρατεία

 


Δεκέμβριος 16, 2022. Ελλάδα.

 

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης, Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου προέβη σε αξιολογήσεις για τη ρωσική επιθετική εκστρατεία κατά της Ουκρανίας.

Στις τελευταίες αξιολογήσεις αναφέρονται τα εξής:

Η αναβολή της ομιλίας του Βλαντίμιρ Πούτιν

Η υποτιθέμενη απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναβάλει την ετήσια ομιλία του στη Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας δείχνει ότι παραμένει αβέβαιος για την ικανότητά του να διαμορφώσει τον ρωσικό χώρο πληροφοριών εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για τη συμπεριφορά του στην εισβολή στην Ουκρανία. 

Η Προεδρική Ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στη Ρωσική Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι μια ετήσια ομιλία που εισήχθη στο ρωσικό σύνταγμα τον Φεβρουάριο του 1994, περίπου ισοδύναμη με την ετήσια ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ για την κατάσταση της Ένωσης. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν μπορεί να παραδώσει την ομιλία του στη Συνέλευση της Ομοσπονδίας το 2023 και κάλεσε τους Ρώσους να σταματήσουν να γίνονται «καφετζούδες που μαντεύουν με το κατακάθι του καφέ» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επόμενης ομιλίας.

 

Οι στόχοι του Πούτιν δεν έχουν αλλάξει

 


Η Ρωσία μπορεί να θέτει όρους για να διεξαγάγει μια νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας —ενδεχομένως εναντίον του Κιέβου— τον χειμώνα του 2023.

Μια τέτοια επίθεση είναι εξαιρετικά απίθανο να πετύχει. 

Προς το παρόν δεν επίκειται ρωσική επίθεση δια μέσου της  Λευκορωσίας. 

Οι στόχοι του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ουκρανών αξιωματούχων και του Ιδρύματός μας, που βασίζονται σε δηλώσεις και ενέργειες του Κρεμλίνου. 

Ο Πούτιν συνεχίζει να επιδιώκει μαξιμαλιστικούς στόχους στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας πολλαπλούς μηχανισμούς που προορίζονται να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να διαπραγματευτούν με τους όρους της Ρωσίας και πιθανόν να κάνουν προληπτικές παραχωρήσεις πολύ ευνοϊκές για τη Ρωσία. 

Αυτός ο θεμελιώδης στόχος έχει στηρίξει τις διάφορες στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές προσπάθειες του Κρεμλίνου τους τελευταίους 10 μήνες στην Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr