«Τουρκία: Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να πει «στοπ» στην ελληνική αλαζονεία»


Δεκέμβριος 24, 2022. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι είναι καιρός το ΝΑΤΟ να βάλει τέλος στην ελληνική αλαζονεία, όπως δημοσιεύει το ιδιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων- Makfax.

Η χώρα αυτή, είπε ο Ακάρ, συνεχίζει να κλιμακώνει τις εντάσεις με επιθετικές ενέργειες και ρητορική.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Παρά την καλοπροαίρετη προσέγγισή μας, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τις εντάσεις».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας της Τουρκίας, η οποία ανέφερε ότι πολλά ελληνικά μαχητικά ακολούθησαν απροειδοποίητα τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν μέσω του Αιγαίου προς την Τουρκία και εμπόδισαν το σήμα ραντάρ τους, είπε ότι την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα παρενόχλησε τουρκικά αεροσκάφη που συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.


«Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ», είπε.

Σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία αναμένει από αυτές τις δύο χώρες «να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που υπέγραψαν στη Μαδρίτη, δηλαδή να μειώσουν την υποστήριξη στους τρομοκράτες και να άρουν τους περιορισμούς που επέβαλαν στην Τουρκία».

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Άγκυρα εργάζεται για να «βελτιώσει την προσέγγιση των Αμερικανών συναδέλφων μας», αλλά αναμένει επίσης ένα «θετικό και συγκεκριμένο» συμπέρασμα για την πώληση και τον εκσυγχρονισμό του αεροσκάφους από την Ουάσιγκτον.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr