«Η ελληνική αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία στην Βραζιλία»- τούρκικο δημοσίευμα


«Ενώ συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μια αξιοσημείωτη κίνηση ήρθε από την ελληνική αντιπολίτευση»

Ιανουάριος 1, 2023. Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Βραζιλιάνο ηγέτη Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του.

Ενώ συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μια αξιοσημείωτη κίνηση ήρθε από την ελληνική αντιπολίτευση, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τσίπρας, αρχηγός του αριστερού κόμματος της ελληνικής αντιπολίτευσης Σύριζα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα.

Μετά τη συνάντηση, ο Τσίπρας ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media:

 «Ο Λούλα επέστρεψε. Αυτή τη φορά δε θα αγωνιστεί μόνο για να καταπολεμήσει τις ανισότητες, αλλά και για να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και να ενώσει τη χώρα του. Γιατί ο Μπολσονάρο νικήθηκε αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμη εδώ, όπως χαρακτηριστικά μού είπε στη συνάντησή μας.», είπε.

Από την άλλη, αναφέρθηκε ότι ο Τσίπρας παραπονέθηκε στον Σίλβα για την Τουρκία.

Ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο πρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε τη δυσφορία του για την Τουρκία (σημ. για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα), όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr