Μετά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Τουρκία προειδοποιεί τους πολίτες της για «πιθανές επιθέσεις»


Ιανουάριος 29, 2023. Ελλάδα.

Και η Τουρκία έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για «πιθανές επιθέσεις με κίνητρο το μίσος προς τους μουσουλμάνους, τους ξένους και τους ρατσιστές» στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, μετά την προειδοποίηση αρκετών δυτικών χωρών προς τους πολίτες τους στην Τουρκία για πιθανές «τρομοκρατικές» επιθέσεις.

Χθες, Σάββατο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους πολίτες του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες «να συμπεριφέρονται ήρεμα μπροστά σε πιθανές ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις», σύμφωνα με την Arab Turkey.

Το υπουργείο είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των «αντι-ισλαμικών και αντιρατσιστικών ενεργειών» αντανακλά τις επικίνδυνες διαστάσεις της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και του μίσους στην Ευρώπη.

Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν μάρτυρες, τις προηγούμενες ημέρες, περιστατικών καύσης του Ιερού Κορανίου, τα οποία ώθησαν πολλές πρεσβείες στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών, γερμανικών, γαλλικών και ιταλικών, να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους την Παρασκευή για «πιθανές επιθέσεις εκδίκησης από τρομοκράτες σε χώρους λατρείας», όπως ζήτησε το Σουηδικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Σάββατο των πολιτών του στην Τουρκία να μείνουν μακριά από συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Κάψιμο αντιγράφων του Κορανίου στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του κόμματος της «σκληρής γραμμής» της Δανίας, Ράσμους Παλούντεν, έκαψε ένα αντίγραφο του Ιερού Κορανίου κοντά στην τουρκική πρεσβεία στη σουηδική πρωτεύουσα, Στοκχόλμη, εν μέσω αυστηρής αστυνομικής προστασίας, η οποία εμπόδισε οποιονδήποτε να τον πλησιάσει κατά τη διάπραξη η πράξη του.

Δύο ημέρες αργότερα, ο ηγέτης του εξτρεμιστικού αντι-ισλαμικού κόμματος PEGIDA στην Ολλανδία, Έντουιν Βάγκενσφελντ, έσκισε ένα αντίγραφο του Ιερού Κορανίου στην ολλανδική πόλη της Χάγης.

Και την περασμένη Παρασκευή, ο Δανός εξτρεμιστής Παλούντεν επανέλαβε την πράξη του, καίγοντας ένα αντίγραφο του Ιερού Κορανίου μπροστά από ένα τζαμί στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, και στη συνέχεια ένα άλλο αντίγραφο μπροστά από την τουρκική πρεσβεία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr