Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ο Χέρτζογκ προσκάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί το Ισραήλ


Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ισραήλ  Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ (δ), παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά του στον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, στην Ιερουσαλήμ, στις 11 Ιανουαρίου 2023

Ιανουάριος 11, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, κάλεσε την Τετάρτη τον Τούρκο ομόλογό του Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα, καθώς υποδέχτηκε τον νέο πρεσβευτή της Άγκυρας σε μια πρόσθετη χειρονομία καλής θέλησης στην πρόσφατη αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών. 

Πέρυσι, ο Χέρτζογκ, ο ρόλος του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικός, ήταν ο πρώτος Ισραηλινός ηγέτης που επισκέφτηκε την Τουρκία από το 2008, αφού οι δύο χώρες άρχισαν να αποκαθιστούν τις σχέσεις και να τερματίσουν ένα διπλωματικό ρήγμα εδώ και μια δεκαετία. 

Συμφώνησαν να διορίσουν αμοιβαία πρεσβευτές τον Αύγουστο και, αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε τις εκλογές τον Νοέμβριο, αυτός και ο Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν να βελτιώνουν τους δεσμούς. 

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα εργαστούμε για να ενισχύσουμε τις σχέσεις των χωρών», δήλωσε ο Χέρτζογκ. 

Η επιστροφή του Νετανιάχου στην εξουσία, επικεφαλής μιας εθνικιστικής-θρησκευτικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο, έχει συγκλονίσει Παλαιστίνιους και Άραβες συμμάχους που φοβούνται ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr