Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν πανικό βομβαρδίζοντας περιοχές στο βόρειο Ιράκ


Ιανουάριος 11, 2023. Ελλάδα.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ντουχόκ της περιοχής του Κουρδιστάν την Τετάρτη.

Πηγή είπε στο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων Σαφάκ ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο την κοιλάδα Χάρζα, κοντά στο κέντρο του οικισμού Μπαμέρνι της Αμαντίγια, σκορπώντας φόβο και πανικό στους αμάχους που κατοικούν εκεί.

Δεν έγινε σαφές για ποιο λόγο έγινε η επίθεση στην περιοχή όπου βρίσκονται άμαχοι, ούτε εάν υπήρξαν θύματα από την επίθεση.

Υπάρχει μια μακροχρόνια τουρκική εκστρατεία στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον μαχητών του PKK και της πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Λαού, των Κούρδων της Συρίας (YPG), που χαρακτηρίζονται και οι δύο ως τρομοκρατικές ομάδες από την Άγκυρα.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και έχει στείλει κομάντος για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της.

Τον Απρίλιο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον επιτετραμμένο του Ιράκ, όταν η Βαγδάτη κατηγόρησε την Άγκυρα για παραβίαση της κυριαρχίας της και την κάλεσε να αποσύρει τις δυνάμεις της από το ιρακινό έδαφος.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr