Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Πρόεδρος Βούτσιτς για κατασκόπους στη Σερβία: Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα απέναντί τους


Ο πρόεδρος της Σερβίας κατά την περιήγησή του στην οδική αρτηρία Νέο Βελιγράδι- Σούρτσιν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Ιανουάριος 11, 2023. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας,  Αλεξάνταρ Βούτσιτς  αναφερόμενος στο σχόλιο του ότι «Σερβία έπηξε από κατασκόπους», δήλωσε σήμερα ότι είναι περήφανος για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας  της χώρας διατήρησαν ό,τι είναι ζωτικής σημασίας για τη Σερβία και ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ίσως μόνο μία δολοφονία της μαφίας έχει συμβεί στη χώρα, «που μας καθιστά μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στην Ευρώπη», όπως είπε.

«Όταν σχολίασα ότι υπάρχουν πολλοί κατάσκοποι στη Σερβία, ήθελα να δείξω την έκταση της σύγκρουσης διαφορετικών δυνάμεων στη ζώνη συμφερόντων των Δυτικών Βαλκανίων. 

Το Βελιγράδι είναι η μόνη μεγάλη πόλη στα Δυτικά Βαλκάνια και οι πάντες έχουν έδρα εδώ και είναι λογικό οι κατάσκοποι να στεγάζονται εδώ», είπε ο Βούτσιτς απαντώντας στη δημοσιογραφική ερώτηση αν κάποιοι από τους κατασκόπους συνελήφθησαν, αναφέρει το Tanjug.

Επεσήμανε το γεγονός ότι "οι κατάσκοποι εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν οι δραστηριότητες τους, αυτό μιλάει από μόνο του για την ικανότητα των υπηρεσιών ασφαλείας μας".

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν συνελήφθησαν οι κατάσκοποι που ανέφερε, που δραστηριοποιούνταν στη Σερβία, ο Βούτσιτς  επεσήμανε ότι οι καιροί σήμερα είναι τελείως διαφορετικοί  από το παρελθόν.

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους». Όταν λες κατάσκοπος, το λες στην καθομιλουμένη. Υπάρχουν άνθρωποι σε διπλωματικές και προξενικές αποστολές που κάνουν αυτή τη δουλειά. Μπορώ ακόμη και να σας πω ποιες είναι οι θέσεις μας. Γιατί να πετάξετε 200 ή 300 από αυτούς έξω από τη χώρα;  Η σύγχρονη εποχή μας, είναι αλλιώς. Δεν μίλησα για συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά  ότι ήταν πολλοί, από όλα τα μέρη του κόσμου», είπε ο Βούτσιτς χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr