Στη Σουηδία κρέμασαν ανάποδα ομοίωμα του Ερντογάν- Έντονη αντίδραση Τουρκίας


Ιανουάριος 12, 2023. Ελλάδα.

 

Έντονη αντίδραση αξιωματούχων της Τουρκίας, προκάλεσε η δράση μιας ομάδας που διαδήλωσε κατά της Τουρκίας στην σουηδική πρωτεύουσα, η οποία, μάλιστα, κρέμασε ανάποδα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις απαιτήσεις της Τουρκίας για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Ομάδα υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG, συγκεντρώθηκε μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της πρωτεύουσας της Στοκχόλμης, κρέμασε μια μαριονέτα που μοιάζει με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα πόδια του σε έναν στύλο μπροστά από το κτίριο και μοιράστηκαν το εικόνα αυτής της στιγμής στα social media», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε στους λογαριασμούς των σουηδικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, όπως σημειώνεται,  φάνηκε ότι οι απειλές κατά της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν έγιναν με τουρκικούς υπότιτλους.

Οι διαδηλώσεις με στόχο τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβαν σκληρή αντίδραση από την Άγκυρα.


Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν  αντέδρασε σκληρά στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην τρομοκρατική οργάνωση PKK στη Σουηδία που στοχεύει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Ο Αλτούν έγραψε:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη Σουηδία που στοχεύουν την Τουρκία και τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο. Απαιτούμε από τις σουηδικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Εάν η Σουηδία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε μέλος εδώ και 70 χρόνια, πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της στη Μαδρίτη».

Στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς έγραψε: «Η άσχημη διαδήλωση στη Σουηδία είναι μια επίθεση όχι μόνο κατά του Προέδρου μας αλλά και εναντίον ολόκληρης της Τουρκίας».
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr