Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ρωσικά αντίποινα για την επίθεση στη Makeevka


Ιανουάριος 8, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση επιχείρησης αντιποίνων για την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Makeevka.

Η διοίκηση της Μικτής Ομάδας των Ρωσικών Δυνάμεων πραγματοποίησε επιχείρηση αντιποίνων ως απάντηση στην εγκληματική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στο στρατόπεδο προσωρινής παραμονής του ρωσικού στρατού στη Makeevka , όπως αναφέρει το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram.


Σύμφωνα με αυτό, οι υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν τις τοποθεσίες των βάσεων των Ουκρανών μαχητών στην πόλη Κραματόρσκ. Αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί αξιόπιστα από πολλά ανεξάρτητα κανάλια. Υπήρχαν περισσότεροι από 700 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον ξενώνα Νο. 28 και πάνω από 600 στον ξενώνα Νο. 47.

«Ως αποτέλεσμα μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτά τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν», αναφέρει η έκθεση.

Τα πρώτα λεπτά του νέου έτους, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε έξι ρουκέτες από το HIMARS MLRS στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή Makeevka . Τέσσερις ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι οροφές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σκοτώθηκαν 89 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής του συντάγματος.

Ο κύριος λόγος για τον θάνατο των στρατιωτικών στο Υπουργείο Άμυνας ήταν η χρήση τηλεφώνων που μπορούσαν να εντοπίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα. 

Το στρατιωτικό τμήμα τόνισε ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα για τον αποκλεισμό τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, οι δράστες θα λογοδοτήσουν.

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr