Σκόπια: Δεν αναστέλλονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα




Αύγουστος 8, 2010

«Δεν θα σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις συνομιλίες που γίνονται», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι στη διάρκεια τελετής θεμελίωσης δύο γηπέδων τένις στο δήμο Κάρπος της πόλης των Σκοπίων.

Η δήλωση του Γκρουέφσκι θεωρήθηκε ως απάντηση σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη στην σκοπιανή τηλεόραση, κατά την οποία μέρος διανοουμένων σκοπιανών προέτρεψε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις συνομιλίες με την Ελλάδα.

Κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι ο συμβιβασμός δεν μπορεί να επιτευχθεί διότι η ‘Μακεδονία’ δεν απαιτεί τίποτε από την Ελλάδα και η όποια αλλαγή της ονομασίας θα σήμαινε συνθηκολόγηση. (…)

«Λοιπόν, εγώ δεν θα πω ότι θα πάμε ως το τέλος, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτές τις συζητήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκρουέφσκι σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επεσήμανε την επιμονή της σκοπιανής διασποράς να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναβλήθηκαν λόγω του αποκλεισμού από την Ελλάδα αλλά τόνισε ότι η πΓΔΜ δεν πρέπει να χάσει και άλλο χρόνο.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος