Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Διαδηλώσεις υπέρ Ερντογάν στα Σκόπια, Κίτσεβο και Γκόστιβαρ
Συγκέντρωση υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στα Σκόπια


Ιούλιος 29, 2016.


«Οι προδότες που ήρθαν στα Σκόπια από την Τουρκία, πρέπει να επιστραφούν», αυτό ήταν το μήνυμα στα χθεσινά συλλαλητήρια για την στήριξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, στις πόλεις Σκόπια, Γκόστιβαρ και Κίτσεβο.


Οι υποστηρικτές των Τούρκων ζήτησαν την απέλαση όλων των Τούρκων διαφωνούντων από το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.Η Τουρκία έχει ήδη αποστείλει αιτήματα σε αρκετές βαλκανικές χώρες στις οποίες υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και ΜΚΟ για τα οποία η τουρκική κυβέρνηση έχει υπόνοιες ότι συνδέονται με το κίνημα Χισμέτ του Γκιουλέν.H εφημερίδα ‘Βέτσερ’ είχε αναφερθεί στο σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Γιάχια Κεμάλ Κόλετζ» των Σκοπίων, αλλά η διεύθυνση του  μουσουλμανικού σχολείου δήλωσε ότι το σχολείο λειτουργεί 20 χρόνια με επιτυχία και υπόκειται στη εντόπια νομοθεσία.Ο πρόεδρος της Ένωσης τουρκικών ΜΚΟ στα Σκόπια, Ιμπραήμ Τακσίν σε ομιλία του στα Σκόπια δήλωε ότι «οι προδότες που έχουν έρθει από την Τουρκία στη χώρα μας πρέπει να απελαθούν.Ο πρόεδρος  της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν αποτελούν απειλή για τις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται. 


Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι «οι προδότες» θα απαιτηθούν από τα Σκόπια.


Οι Τούρκοι και Αλβανοί μουσουλμάνοι στα Σκόπια, έστειλαν μήνυμα στον Ερντογάν ότι τον στηρίζουν στις ενέργειές του κατά του εχθρού του, Φετουλάχ Γκιουλέν.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr