Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Σκόπια: Η πρέσβειρα της Σερβίας, ίσως, απελαθεί από τη χώρα" Η πρέσβειρα της Σερβίας θα μπορούσε να απελαθεί επειδή αξιωματούχος των σερβικών πληροφοριών ήταν στο κοινοβούλιο"


Μάιος 25, 2017. 22:56

Η επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Σερβίας στα Σκόπια, πρέσβειρα, Ντουσάνκα Ντίβιακ Τόμιτς, κλήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων να απαντήσει στο ερώτημα  γιατί βρισκόταν ο Σέρβος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, Γκόραν Ζιβαλιέφιτς, στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 27ης Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, η πρέσβειρα, πιθανόν θα πάει να μιλήσει αύριο Παρασκευή, και από την απάντηση που θα δώσει θα δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα. Αυτό υπονοεί ότι ενδέχεται να απελαθεί από τη χώρα.«Η χώρα σε αυτήν την περίπτωση θα ενεργήσει σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, που σημαίνει ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι την απέλαση του διπλωμάτη», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.
(fokus.mk)--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr