Η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση για την αντιαεροπορική/πυραυλική άμυνα με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam




Ιανουάριος 11, 2018. 19:31

Η Τουρκία υπέγραψε  σύμβαση συνεργασίας με την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες MBDA και Thales καθώς και τις τουρκικές  Aselsan  και Roketsan για την έρευνα και προγραμματισμό ενός εθνικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας/ μεγάλου βεληνεκούς.



Η υπογραφή του εγγράφου με την κοινοπραξία Eurosam πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, παρουσία των προέδρων της Γαλλίας και της Τουρκίας, Μανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


 Σημειώνεται ότι η ερευνητική συνεργασία έχει σχεδιασθεί για 18 μήνες.

«Σκοπός της είναι η προετοιμασία ενός συμβολαίου για την ανάπτυξη και την παραγωγή  ενός μελλοντικού συστήματος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του τακτικού και τεχνικού έργου της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει το πρακτορείο Tass επικαλούμενο την Eurosam.


Η συμφωνία εκδόθηκε από τη γραμματεία της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας SSM, η οποία είναι υπεύθυνη για την προμήθεια των όπλων.


Το δελτίο Τύπου αναφέρει επίσης ότι «η έρευνα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία κοινής τριμερούς αντιπυραυλικής άμυνας».


Το κείμενο τονίζει ότι το προηγμένο σύστημα από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας θα επιτρέψει την αντιμετώπιση «πιο σοβαρών απειλών», ιδιαίτερα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους. Αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2025 και «θα καλύψει τις βασικές επιχειρησιακές ανάγκες των τριών χωρών».


Η Eurosam πιστεύει ότι οι κοινές δραστηριότητες «ανοίγουν προοπτικές εξαγωγών» και «μια μακροπρόθεσμη συνεργασία Τουρκίας-Ιταλίας και Γαλλίας.



 (Στοιχεία από Tass-Новости Турции)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr