Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Σκόπια: «Πως η Ελλάδα απαγορεύει την είσοδο (Σλαβο)μακεδόνων επιστημόνων»Αύγουστος 1, 2018. 08:08

«Σε ελληνικό έγγραφο που εκδόθηκε για ‘Μακεδόνα’ επιστήμονα στα σύνορα, λέει ότι είναι ανεπιθύμητος να εισέλθει στη χώρα και ότι το όνομά του βρίσκεται στο εθνικό μητρώο ανεπιθύμητων προσώπων», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.Για αυτούς, όπως με τον ιστορικό, αν και δεν σημειώνεται, τις περισσότερες φορές αποτελούν κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας και τη δημόσια υγεία, συνεχίζει το δημοσίευμα.


Πριν από λίγες ημέρες, βάσει των ελληνικών νόμων περί ασφάλειας, οι υπηρεσίες των ελληνικών συνόρων δεν επέτρεψαν την είσοδο του (Σλάβου)‘Μακεδόνα’ ιστορικού Ντίμιταρ Λιορόφσκι Βαμβακόσκι, πρόεδρο της Εταιρείας Ιστορικών της ‘Μακεδονίας’ να μπει στην Ελλάδα, χωρίς να διευκρινίζεται  που έχει φταίξει.


Ο επικεφαλής αυτής της παλαιότερης εταιρείας, ο οποίος είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας (ИНИ) δεν έλαβε εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους δεν του επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα.


Για τον Λιορόφσκι Βαμβακόσκι αυτή είναι η δεύτερη φορά που του απαγορεύεται η είσοδος -πριν από δέκα ημέρες, ενώ η πρώτη ήταν πριν μερικά χρόνια.


Δεν γνωρίζει βάσει ποιού ελληνικού νόμου εμποδίζεται η απαγόρευση εισόδου του.


Δεκάδες πολίτες της ‘Μακεδονίας’ έχουν καταχωρηθεί στη μαύρη λίστα της Ελλάδας, αλλά σε αντίθεση με τους εγκληματίες που συλλαμβάνονται για εγκλήματα δεν έγινε γνωστό πιο είναι το λάθος για τον Λιορόφσκι.


Η καταχώρηση των‘Μακεδόνων’ στη μαύρη λίστα του ελληνικού κράτους,  δεν άλλαξε, ούτε μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, καταλήγει το δημοσίευμα.(Στοιχεία από expres.mk, republika.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr