Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου: «Η συμφωνία με τη Σερβία θα υπογραφεί στον Λευκό Οίκο»





Δεκέμβριος 27, 2018. 22:41


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε σήμερα ότι θα υπογραφεί μια συνολική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


«Δεν υπάρχουν διλήμματα σχετικά με το εάν την υποστηρίζουμε ή όχι. Η συμφωνία θα υπογραφεί στο Λευκό Οίκο με την παρουσία του ισχυρότερου ηγέτη του κόσμου, του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Θάτσι σε συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα πριν τον ερχομό του νέου έτους.


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου τόνισε ότι αναμένει η συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα θα είναι ‘ισορροπημένη’.


Στη συνέντευξη ο Θάτσι είπε ότι δεν σχολιάζει αναφορές που θέλουν  το Κοσσυφοπέδιο να αναστείλει προσωρινά το μέτρο της φορολόγησης κατά 100% των σερβικών προϊόντων στο Κοσσυφοπέδιο.


Σχετικά με τη συνέχιση του διαλόγου με τη Σερβία, ο Θάτσι είπε ότι στην  προγραμματισμένη συνάντηση Βελιγραδίου- Πρίστινα,  στις 8 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, δεν θα παραστεί ο ίδιος παρά μόνο τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται την διαπραγματευτική ικανότητα των μελών της Πρίστινα.


lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr