Σκόπια: Η υπουργός Άμυνας επιθεώρησε φυλάκια στα σύνορα με ΕλλάδαΙανουάριος 5, 2019. 20:15

«Η κατάσταση των νότιων συνόρων είναι σταθερή και τα μέλη του Στρατού εκτελούν τα καθήκοντά τους,  ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο  η ασφάλεια και η σταθερότητα του κράτους,  επιτρέποντας στους πολίτες να περνούν ειρηνικά αυτές τις γιορτινές ημέρες».Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά την επίσκεψή της σε στρατιωτικά φυλάκια  στο νότια σύνορα της χώρας προς την Ελλάδα.«Επισκεφθήκαμε σήμερα τους στρατιώτες στα νότια σύνορά μας με την Ελλάδα (στη Γευγελή). Με ενημέρωσαν για την κατάσταση των συνόρων η οποία είναι σταθερή με τη μόνιμη παρουσία του στρατού και την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να μην παραμεληθεί το πρόβλημα της χώρας μας. Μόνο φέτος, ο στρατός μας κατάφερε να αποτρέψει στα σύνορά μας,  περισσότερες από 500 παράνομες διαβάσεις (μεταναστών). Όταν η πίεση στα σύνορα ήταν μεγαλύτερη τα περασμένα έτη ο αριθμός ήταν αρκετά μεγαλύτερος», είπε ο Σεκερίνσκα.


Η υπουργός Άμυνας τόνισε ότι για να ανταμείψει η κυβέρνηση τους στρατιώτες το 2018 αύξησε το μισθό τους κατά 10% και φέτος  θα δοθεί  αύξηση 5%. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ  παρέδωσε στους στρατιώτες στο τέλος του έτους,  μπότες και στολές και ότι ο στόχος είναι ακόμη μεγαλύτερος.


  kanal5.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr