Με επισκέψεις σε Ερντογάν και Πατριαρχείο ο Ποροσένκο στην Κωνσταντινούπολη




Ιανουάριος 5, 2019. 21:09

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, συνδύασε την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την υπογραφή του Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας,  με τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ.Τ. Ερντογάν.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Ρωσία Σήμερα»,  ο πρόεδρος της Ουκρανίας συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και την ενίσχυση του συντονισμού της αλληλεπίδρασης στη διεθνή σκηνή.

 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράφει στον Τόμο το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τους τρόπους για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, την ενίσχυση του συντονισμού της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο, τις προοπτικές για μια διμερή συμφωνία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ουκρανικής προεδρίας.


Σημειώνεται , επίσης, ότι οι δύο ηγέτες σημείωσαν τη θετική δυναμική της εμπορικής, οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας.


russian.rt.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr