Τρεις Κοσοβάροι εκπροσωπούν την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία!



Φεβρουάριος 2, 2019. 21:21

Ο  Γκεντ Τσακάι,  που εκπροσωπεί τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας και θεωρείται  ως «de facto υπουργός Εξωτερικών», παρακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των βαλκανικών χωρών που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι υπό την ρουμανική προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.


Στη σύνοδο αυτή παρευρίσκονταν και ο υπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος σχολίασε καυστικά ότι  εκπροσωπούν τους Αλβανούς δύο  Κοσοβάροι υπουργοί Εξωτερικών -ο Γκεντ Τσακάι της Αλβανίας και ο Μπεχτζέτ Πατσόλι του Κοσσυφοπεδίου.


«Γιατί το Κοσσυφοπέδιο έχει δύο υπουργούς Εξωτερικών;» ρώτησε ο Ντάτσιτς προσθέτοντας ότι ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Έντι Ράμα προέβη σε σοβαρή πρόκληση.


Ωστόσο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, ο Τσακάι έσπευσε να δώσει απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, υπενθυμίζοντάς του ότι έπρεπε να σκανδαλιστεί νωρίτερα αφού και ο ίδιος κατάγεται από την Πρίζρεν του Κοσόβου…


«Στην πραγματικότητα κύριε  Υπουργέ», είπε απευθυνόμενος στον Σέρβο ΥΠΕΞ, «θα έπρεπε να είχατε σκανδαλιστεί από πιο πριν, το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει δύο υπουργούς σε αυτήν τη συνάντηση, αλλά έχει τρεις! Εσείς κατάγεστε από την  Πρίζρεν και εκπροσωπείται της Σερβία και εγώ είμαι  Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο που εκπροσωπώ την Αλβανία!», είπε ο Τσακάι.


njekomb.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr