Αποστολάκης: Η Ελλάδα θα γίνει ο κύριος εταίρος στρατηγικής άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας



Μάρτιος 3, 2019. 20:31

Σκόπια/Δελφοί.


Προσπαθούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τέταρτο οικονομικό φόρουμ των Δελφών στην Ελλάδα, αναφέρει ο ανταποκριτής του 'MIA'  από την Αθήνα.



«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλλει στην εδραίωση  και ενίσχυση της αίσθησης σταθερότητας και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Προσπαθούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Βόρεια Μακεδονία, διότι είναι προς το στρατηγικό μας συμφέρον. 


Έχουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο, διότι θα απαιτηθεί από τη χώρα αυτή να μετασχηματίσει συστηματικά τις ένοπλες δυνάμεις για να ανταποκριθεί στα απαιτούμενα πρότυπα και απαιτήσεις της Συμμαχίας, τα οποία σχετίζονται με την διαλειτουργικότητα και την τυποποίηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.


Ο Αποστολάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την συνάδελφό του, Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τις ευκαιρίες για διμερή αμυντική συνεργασία, αλλά και για κάθε δυνατή υποστήριξη για την ομαλή ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.


«Η φιλοδοξία μας είναι η χώρα μας να γίνει ο κύριος εταίρος στρατηγικής άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας. Και θα το κάνουμε»,ανέφερε ο Αποστολάκης στην ομιλία του, αναφέρει το 'MIA'.


tv21.tv



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr