Επιστράφηκαν 110 άτομα από τη Συρία στο Κοσσυφοπέδιο



Απρίλιος 20, 2019. 19:05

Χθες το βράδυ στο Κοσσυφοπέδιο επέστρεψαν 110 άτομα από τη Συρία, μεταξύ των οποίων τέσσερα άτομα που είναι ύποπτα ότι συμμετείχαν σε μάχες στη Συρία. Πρόκειται για 32 γυναίκες και 74 παιδιά, εκ των οποίων εννέα ορφανά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, Αμπελάρντ Ταχίρι.


Σύμφωνα με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, υπάρχουν περισσότεροι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου στις ζώνες σύγκρουσης στη Συρία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία το Κοσσυφοπέδιο, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, επέστρεψε 110 πολίτες που κατοικούσαν στη Συρία.


Το Κοσσυφοπέδιο πέτυχε να αποτρέψει τους πολίτες να μεταβούν στις ζώνες πολέμου. Εργαζόμαστε ακόμη για να επαναφέρουμε όσους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Τα ιδρύματα παρέχουν βοήθεια σε όλους τους επαναπατριζόμενους. Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα στις ζώνες του πολέμου θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε ο Ταχίρι σύμφωνα με το RTK2.


Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πρίστινα επαίνεσε το Κοσσυφοπέδιο για την επαναπατρισμό 110 πολιτών από τη Συρία, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr