Αλβανία: Χαμηλή η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές



Ιούνιος 30, 2019. 20:48

Στις 19:00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή  των νέων επικεφαλής των 61 δήμων σε όλη τη χώρα.


Η διαδικασία από το πρωί ήταν σχετικά ήρεμη, με ορισμένα μόνο επεισόδια, ενώ η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν χαμηλή, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Από το Δήμο Καβάγια ήρθε η πρώτη αναφορά σχετικά με το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, περίπου 15 λεπτά πριν  από  τις 7 το απόγευμα.


Εν τω μεταξύ στους Αγίους Σαράντα, σύμφωνα με το Top Channel, η διαδικασία της ψηφοφορίας καθυστέρησε κατά 30 λεπτά.


Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανέφερε ότι μέχρις τις 15:00 η προσέλευση των ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα  ήταν 15,5%, ενώ τα στοιχεία για τις 19:00 αναμένονται να δημοσιοποιηθούν νωρίς το βράδυ.


Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο των Τιράνων, Άρμπι Μαζνίκου, η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν περί το 22 με 23%, και σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό δεν είναι μικρό, με τη λογική ότι συμμετοχή στις αλβανικές εκλογές δεν ξεπερνά το 45%.


Αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος,  αναφέρουν ότι το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία  ήταν πολύ χαμηλότερη από την αναφερόμενη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.


Το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε  επίσημη αντίδραση για την προσέλευση στις εκλογές.


Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε την απορία του για σιωπή των ευρωπαϊκών χωρών στην όλη εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχε μόνο ένα κόμμα,  το κυβερνών κόμμα του Έντι Ράμα.


gazetablic.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr