Οβίδες από τη Συρία χτύπησαν κτήρια σε δύο τουρκικές πόλεις



Οκτώβριος 9, 2019. 19:02

Δύο οβίδες που ρίχτηκαν από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κουρδικών ομάδων  στη Συρία, έπληξαν το κέντρο της Τζεϊλανμπινάρ, ενώ 6 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τους Κούρδους του YPG από το Καμισλί της βόρειας Συρίας, έπληξαν μερικά σημεία στο κέντρο της πόλης Νουσαϊμπίν.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα κανείς δεν έχει τραυματισθεί.


Ενημερώθηκαν ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ


Πριν από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία,  όπως σημειώνουν τα τουρκικά δημοσιεύματα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Μάικολ Σάτερφιλντ, ο οποίος ενημερώθηκε για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.


Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι κλήθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ενημερωθούν για την στρατιωτική εισβολή στη Συρία.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε δηλώσεις του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ήταν σε επίσκεψη στην Ιταλία.  ΟΓενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έδειξε ενήμερος και δικαιολόγησε τις ανησυχίες της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η Τουρκία έχει βάσιμες ανησυχίες για την ασφάλειά της. Έχει υποστεί τρομοκρατικές επιθέσεις και είναι μία χώρα που έχει δεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων».  Μάλιστα, εξέφρασε  την  προσδοκία ότι η Τουρκία θα είναι μετριοπαθής στις αντιδράσεις της.

.ntv.com.tr, dha.com.tr
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr