Οι Κούρδοι Συρίας ζητούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία



Οκτώβριος  9, 2019. 22:37


Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του Συνασπισμού να δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές για να προστατευθούν από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.



Σε δήλωσή τους, οι Κούρδοι τονίζουν ότι ο πληθυσμός των περιοχών που ελέγχουν αποδείχθηκε ανυπεράσπιστος από τις αεροπορικές επιδρομές, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tass.


Την Τετάρτη η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη μια νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία που ονομάζεται «Πηγή Ειρήνης», που άρχισε με αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων των κουρδικών δυνάμεων.


Σκοπός της επιχείρησης είναι η εξάλειψη των Κούρδων από την περιοχή και η δημιουργία μιας ζώνης ασφάλειας στη βόρεια Συρία, όπου σύμφωνα με το σχέδιο της Τουρκίας, θα εγκαταστήσει εκεί Σύριους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία. Η ελεγχόμενη αυτή ζώνη θα αποτελέσει, επίσης, ζώνη προστασίας για τα τουρκικά σύνορα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr