Σκόπια- Αλί Αχμέτι: Ο μεγαλόστομος αλβανικός πατριωτισμός έχει τελειώσει…



Δεκέμβριος 28, 2019. 20:19

Γκόστιβαρ.


Σε συνάντηση με ομογενείς και πολίτες του Γκόστιβαρ, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, ο πρόεδρος του κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενημέρωσε τους ομογενείς και τους άλλους,  για τη θέση του κόμματος σε σχέση με τα επιτεύγματα των Αλβανών τις δύο τελευταίες δεκαετίες στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά, και τα μελλοντικά σχέδια, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.



«Ο μεγαλόστομος πατριωτισμός έχει τελειώσει. Πρέπει να εργαζόμαστε καθημερινά χωρίς μεγάλα λόγια, με απτές και συγκεκριμένες δράσεις. Να δημιουργήσουμε αξίες και ικανότητες στη διοίκηση, στα πανεπιστήμια. Εργαζόμαστε και θα εργαστούμε για δίκαιη εκπροσώπηση.


Εάν το 2001 είχαμε 260 Αλβανούς αξιωματικούς και υποψηφίους στο Στρατό, σήμερα έχουμε περισσότερους από 2000 Αλβανούς. Όταν το 2001 είχαμε 178 Αλβανούς αστυνομικούς, σήμερα έχουμε 2000 νέους άνδρες στην αστυνομία.


Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Γνωρίζουμε ότι οι άλλοι (Σλάβοι) ήταν 60 χρόνια μπροστά από εμάς, αλλά τώρα εργαζόμαστε για την επίτευξη της αντιπροσωπευτικότητας και της ποιότητας», δήλωσε ο Αχμέτι.


Πρόσθεσε «τώρα έχουμε δύο κρατικά πανεπιστήμια και ένα δημόσιο ιδιωτικό στην Αλβανία, η σημαία και η αλβανική γλώσσα προστατεύονται από το νόμο».


Ο Αχμέτι επικεντρώθηκε, επίσης, στις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων, τονίζοντας ότι τα συμφέροντα είναι αμοιβαία και ότι οι υπάρχουσες διαφορές προήλθαν  από αιώνες και δεν μπορούν να  διευθετηθούν εν μία νυκτί.

 «Οι Αλβανοί μπορούν να εκπροσωπούνται με αξιοπρέπεια μόνο από τις αλβανικές πολιτικές οντότητες», είπε προσθέτοντας ότι το DUI θέτει τις νόμιμες προτεραιότητες και απαιτήσεις των Αλβανών χωρίς να δέχεται συμβιβασμούς άσχετα αν κυβέρνηση είναι το VMRO-DPMNE ή το SDSM.


fokus.mk, sitel.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr