Στέλνει η Ρωσία στρατεύματα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ;

 


Οκτώβριος 27, 2020. 18:50

 

Η Ρωσία αναγκάζεται να προμηθεύσει με νέες παρτίδες όπλων την Αρμενία για να σώσει αυτήν τη χώρα από την αναπόφευκτη ήττα στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, γράφει ιστοσελίδα του Μπακού.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ορισμένων χωρών έγραψαν σήμερα για νέες προμήθειες όπλων στην Αρμενία.

Για παράδειγμα, δημοσίευμα των «Asia Times» σημειώνει ότι η σύγκρουση στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ ανάγκασε τη Ρωσία να στείλει όπλα τα οποία αντιμετωπίζουν τα αεροσκάφη που πιθανόν θα απειλήσουν την Αρμενία.

Πολυλειτουργικά κινητά ηλεκτρονικά συστήματα καταστολής 1RL257 "Krasukha-4" έχουν ήδη μεταφερθεί στην περιοχή της Αρμενίας. 

Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα και τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, ή πιο σωστά, ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων.

«Εάν αυτό είναι αλήθεια, και μέχρι στιγμής κανείς δεν το αρνείται, τότε τα συγκροτήματα Krasukha-4 θα πρέπει να βρίσκονται ήδη στη ρωσική βάση του Γκιουμρί στην Αρμενία», γράφει η εφημερίδα.


Εν τω μεταξύ, η ουκρανική «Διάλογος» (φωτό επάνω) σημειώνει ότι:

Η κρίσιμη κατάσταση για την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκάλεσε δηλώσεις Ρώσων προπαγανδιστών σχετικά με την ανάγκη επείγουσας μεταφοράς ρωσικών ειδικών δυνάμεων  από τη Γεωργία σε ολόκληρη την επικράτεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, χωρίς να ζητηθεί επίσημη άδεια από τη Γεωργία.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Αλεξάντερ Σλαντκόφ, πολεμικό ανταποκριτή του καναλιού Russia-1, ο οποίος είναι γνωστός υποστηρικτής των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός φέρεται να μην υποχρεούται να ζητήσει άδεια από τη Γεωργία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Ο ίδιος θα σημειώσει ακόμη ότι «Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις πρέπει να δράσουν υπέρ του συμφέροντος του Κρεμλίνου και να μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», όπως σημειώνει η «Χακίν» του Αζερμπαϊτζάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr