Εξήντα τουρκικοί βομβαρδισμοί στην επαρχία Ντουκόκ του ιρακινού Κουρδιστάν


Νοέμβριος 10, 2020. 21:15

Μια υποδιοίκηση στην επαρχία Ντουχόκ της περιφέρειας  του Κουρδιστάν δέχθηκε έντονο τουρκικό βομβαρδισμό την Τρίτη το πρωί, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο «Kurdistan 24».

Οι τουρκικές δυνάμεις πυροβόλησαν επανειλημμένα την υποδιοίκηση Νταρκάρ «πάνω από 60 φορές», ξεκινώντας στις 8:30 το πρωί και διήρκεσαν περίπου μια ώρα, ανέφερε ο Σαλάς Φεντί, αναπληρωτής δήμαρχος του Νταρκάρ, προσθέτοντας ότι «έγιναν χωρίς λόγο».

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του οικισμού στο οποίο κοντά βρίσκεται  ένας καταυλισμός εκτοπισμένων Γιαζίντι.

«Προκάλεσε υλικές ζημιές καθώς η πληγείσα γη είναι γεωργική έκταση», εξήγησε ο προσωρινός δήμαρχος.

Η περιοχή έχει υποστεί παρόμοιους βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές, καθώς είναι κοντά στο βουνό Χαμτίρ, στο οποίο βρίσκονται αρκετές τουρκικές στρατιωτικές θέσεις και αποτελεί πεδίο μάχης για συγκρούσεις μεταξύ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και των τουρκικών δυνάμεων.

Συνοριακές πόλεις και χωριά, στα οποία κατοικούνταν από εκατοντάδες κατοίκους η πλειονότητα των οποίων η ζωή εξαρτάτο από τη γεωργία, έχουν αδειάσει λόγω  των συγκρούσεων Τουρκίας-ΡΚΚ που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του PKK είχαν ως αποτέλεσμα την εκκένωση 117 χωριών στην περιοχή του Σιντακάν της περιφέρειας του Κουρδιστάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr