Οι Σέρβοι σπεύδουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα!


Ιούνιος 15, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Το ενδιαφέρον των Σέρβων πολιτών να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, και η ίδια τάση συνεχίστηκε φέτος. 

Οι τιμές στη Θεσσαλονίκη είναι σημαντικά υψηλότερες από τις χαμηλές τιμές των τελευταίων ετών , κυρίως λόγω της προσφοράς και της αυξανόμενης ζήτησης.

 Ωστόσο, σε σύγκριση με τις τιμές στην εγχώρια αγορά, η αγορά ενός διαμερίσματος κάπου στην ελληνική ακτή εξακολουθεί να είναι επικερδής, αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του κόστους μετά την αγορά ενός διαμερίσματος, όπως φόροι και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, γράφει η σερβική Blic.


Οι τιμές ανά τετραγωνικό


Σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία στην Ελλάδα, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 1.400 ευρώ. Στα περίχωρα, είναι ακόμη φθηνότερο - περίπου 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ για πιο πολυτελή (μεζονέτες) στο κέντρο της πόλης, είναι απαραίτητο να διαθέσετε έως και 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε τουριστικά μέρη, οι τιμές είναι κάπως διαφορετικές, οπότε για ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων στο Πευκοχώρι, θα πρέπει να υπολογιστούν περίπου 1.416 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή. συνολικά 85.000 ευρώ. Πρέπει να προστεθεί ότι σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα μόλις 300 μέτρα από την ακτή. Από την άλλη πλευρά στην Παραλία της Κατερίνης, για ένα διαμέρισμα με θέα στη θάλασσα 52 τετραγωνικών μέτρων, περίπου 70.000 ευρώ θα κοστίσει.


 Ενδιαφέρον για Χαλκιδική, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη


Επίσης, πωλούνται επιπλωμένα σπίτια με οικόπεδα στην παραλία. Έτσι, ένα σπίτι με κήπο σε οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής πωλείται περίπου 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Σέρβοι αποφασίζουν να αγοράσουν διαμερίσματα στην Ελλάδα. Τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικές κατοικίες, αλλά ο αριθμός εκείνων που αγοράζουν διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη για παιδιά που θα φοιτήσουν εκεί είναι επίσης σημαντικός, καθώς και εκείνοι που επενδύουν σε ακίνητα για να τα νοικιάσουν.

Το πρακτορείο, το οποίο πωλεί ακίνητα στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, δηλώνει ότι οι περισσότεροι αγοραστές είναι οικογένειες και η δομή των διαμερισμάτων προς πώληση είναι κυρίως με ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο, με έκταση περίπου 40 τετραγωνικά μέτρα. Τα περισσότερα αναζητούν διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα και τις παραλίες, σε απόσταση έως και 200 ​​μέτρων, αν και υπάρχουν εκείνοι που δεν τους πειράζει να είναι πολύ περισσότερο.


Πώς να αγοράσετε ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα;

 

Για την αγορά ενός διαμερίσματος στην Ελλάδα, αρκεί μόνο ένα διαβατήριο, ενώ το πρακτορείο σας παρέχει πλήρη τεκμηρίωση και τον ελληνικό φορολογικό αριθμό AFM (ως Σερβικό PIB). Αυτό που διαφέρει από τη διαδικασία αγοράς στη Σερβία είναι ότι στην Ελλάδα, πρέπει πρώτα να καταβληθεί ο φόρος μεταβίβασης των απόλυτων δικαιωμάτων και μόνο τότε πρέπει να συναφθεί η σύμβαση.

Μετά την αγορά του ακινήτου, χρειάζονται 2 μήνες για να λάβετε ένα πιστοποιητικό από την Εγγραφή στο Κτηματολόγιο και η αναμονή για τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγαλύτερη - λέει η Ana Pavlica Majorov από το πρακτορείο που πωλεί ακίνητα στην Ελλάδα για πολλά χρόνια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr