Ακυρώθηκε η υποψηφιότητα του Νταμπάιμπα για την προεδρία της Λιβύης


Νοέμβριος 29, 2021. Ελλάδα.

Το Εφετείο Τρίπολης ακύρωσε την υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα στις προεδρικές εκλογές.

Το Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτή την ένσταση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (UMH)  Φετίχ Μπασάγκα κατά της υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα και ακύρωσε την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής σχετικά με την αποδοχή της υποψηφιότητας του Νταμπάιμπα.

Ο Νταμπάιμπα, ο οποίος αποκλείστηκε από την εκλογική κούρσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, θα μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον των επιτροπών προσφυγών εντός 24 ωρών.

 Εάν ο Νταμπάιμπα αντιταχθεί στην απόφαση, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Εφετείο εντός 3 ημερών και ο τρόπος προσφυγής κατά της απόφασης θα κλείσει.

Η υποψηφιότητα του νυν Πρωθυπουργού, Νταμπάιμπα, ακυρώθηκε λόγω του άρθρου 12 του Νόμου για τις Προεδρικές Εκλογές, που ορίζει ότι οι υποψήφιοι αποχωρούν από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον 3 μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.

Sözcü

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

--