Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Συμμαχικές οι δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη»


Νοέμβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Δηλώσεις σχετικά με τη συγκέντρωση του αμερικανικού στρατού στη βάση της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, και την κρίση των F-35 έκανε στην ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο, η Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Υπεύθυνη Σχεδίου Αερομαχίας, Επισμηναγός Πινάρ Καρά.

Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Τουρκίας συναντήθηκαν τελευταία φορά στις ΗΠΑ στις 16-17 Νοεμβρίου 2021 για να συζητήσουν τις διαφωνίες που προκύπτουν από τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35. Όπως έγινε γνωστό, η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ στις αρχές του 2022.

Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι το θέμα της προμήθειας F-16 από τις ΗΠΑ πήγε στο Κογκρέσο, «Παραδώσαμε το αίτημά μας στην πλευρά των ΗΠΑ. Είναι υπό αξιολόγηση. Θα δούμε μαζί πώς θα εξελιχθεί αυτό το θέμα όταν πάει στο Κογκρέσο», είπε.

Γίνονται από το 2014

Όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, 40 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, είπε:

 Οι εν λόγω αποστολές των ΗΠΑ αποτελούν δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Atlantic Resolve. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται από το 2014. 


Πρόκειται για δραστηριότητες logistics που στο παρελθόν πραγματοποιούνταν από την Βαλτική, ενώ τώρα γίνονται μέσω της Αλεξανδρούπολης.

 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις

 

 Πρόκειται για δραστηριότητες εκ περιτροπής που περιλαμβάνουν την εναλλαγή των υλικοτεχνικών εξαρτημάτων και των μαχητών των ΗΠΑ στην Ευρώπη για να συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, να τους εκπαιδεύσουν εκεί για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να τους επιστρέψουν. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν υπάρχει τεράστια συσσώρευση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, είπε η εκπρόσωπος.

Cumhuriyet, Hurriyet,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr