Λιβύη: Στρατιωτικοί ηγέτες από τη Μισράτα απειλούν Χαφτάρ και Καντάφι με επιθέσεις


Δεκέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

Μισράτα.

 

Μια ομάδα στρατιωτικών ηγετών από τη Μισράτα δήλωσε ότι δεν θα αποδεχόταν τη συμμετοχή του Χαλίφα Χάφταρ και του Σαΐφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης.

«Οι ελαττωματικοί εκλογικοί νόμοι άνοιξαν το δρόμο σε όσους επιδιώκουν να στρατιωτικοποιήσουν το κράτος και να επιβάλουν την ατομική εξουσία», ανέφεραν οι ηγέτες σε τηλεοπτική δήλωση, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα εισέλθει σε έναν ατελείωτο κύκλο βίας εάν οι «εγκληματίες» κυριαρχήσουν.

Επανέλαβαν την απόρριψή τους να δουν τον Χαφτάρ ή τον Σαΐφ Αλ-Ισλάμ σε οποιαδήποτε θέση στην πολιτεία. 

«Αρνούμαστε να επικοινωνήσουμε με τον Χαφτάρ, τους γιους του και τον Σαΐφ Καντάφι. Είμαστε η δύναμη κρούσης επί του εδάφους».

 Κατήγγειλαν επίσης την απόφαση να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές πριν από το δημοψήφισμα για το σύνταγμα και καταδίκασαν το έργο της εκλογικής επιτροπής, λέγοντας ότι στερείται αμεροληψίας.

Η δήλωση ζητούσε την εκλογή ενός κοινοβουλίου που θα ολοκλήρωνε το σύνταγμα και ζήτησε από την αποστολή του ΟΗΕ να μην αναμειχθεί στις υποθέσεις της Λιβύης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση δεν μπορούσε να υπαγορευτεί ή να επιβληθεί απ' έξω.

#libyen #libya #haftar #misrata Radikal-islamistische Anführer der Misrata-Milizen haben in einer TV-Ansprache Aktionen gegen die Kandidaten für die Präsidentschaft Haftar/Gaddafi angekündigt (LibyaObserver). Offenbar planen Muslimbrüder Anschläge.
Εικόνα

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr