Λιβύη: Κατάσταση πανικού στην Τρίπολη- παραστρατιωτικοί κλείνουν δρόμους


Δεκέμβριος 21, 2021. Ελλάδα.


Κατάσταση πανικού επικράτησε στους κατοίκους των νότιων περιοχών της πρωτεύουσας Τρίπολης, με την εμφάνιση πολλών ενόπλων ανδρών στους δρόμους.. μια κίνηση που γίνεται λίγες μέρες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

Το πρωί της Τρίτης πηγές και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν την εξάπλωση αυτοκινήτων πολιτοφυλακών και βαρέων και μεσαίων όπλων στους δρόμους της περιοχής.

Ένα τανκ εθεάθη να κλείνει μια διασταύρωση, ενώ οι πολίτες άρχισαν να συνωστίζονται ξαφνικά μπροστά στα βενζινάδικα.

 

Έκλεισαν τα Σχολεία

 

Προσωρινή αναστολή των σπουδών ανακοίνωσαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τρίπολης, μετά την εξάπλωση ένοπλων διαδηλώσεων και το κλείσιμο των δρόμων με επιχωματώσεις.

Το Κεντρικό Πανεπιστήμιο Τρίπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «οι σημερινές διαλέξεις ακυρώθηκαν, λόγω συνθηκών ασφαλείας, καλώντας τους φοιτητές να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο και ανακοινώνοντας την αναστολή των σπουδών μέχρι νεοτέρας».

 

Ορισμένοι δρόμοι έχουν κλείσει

 

Εν τω μεταξύ, η μετοχική εταιρεία Al-Sahm Public Transport Company, ανέφερε σε δήλωση ότι η κυκλοφορία των λεωφορείων στις γραμμές Ain Zara, Al-Qasr και Al-Hadba έχει σταματήσει λόγω του κλεισίματος ορισμένων δρόμων και της εξάπλωσης ένοπλων ομάδων σε αυτούς.

Στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν την εξάπλωση των ένοπλων διαδηλώσεων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής, καθώς και στρατιωτικά οχήματα, τανκς και χωμάτινους λόφους που έκλειναν δρόμους, ενώ κάποια βενζινάδικα δούλευαν πυρετωδώς.

Akhbar Libya 24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr