Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Εντολή Πενταγώνου για παραμονή αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο


Δεκέμβριος 29, 2021. Ελλάδα.


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διέταξε την Τρίτη την ομάδα αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να παραμείνει στη Μεσόγειο αντί να μετακινηθεί στη Μέση Ανατολή, εν μέσω ανησυχιών για τους χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες που συσσωρεύονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα.


Την Τρίτη, αξιωματούχος της Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για το «Harry S. Truman» και τα πέντε συνοδευτικά αμερικανικά πολεμικά πλοία αντικατοπτρίζει την ανάγκη για μόνιμη παρουσία στην Ευρώπη.


Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια στρατιωτική ανάπτυξη, τόνισε την ανάγκη να καθησυχαστούν οι σύμμαχοι και οι εταίροι των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αμερικανοί και δυτικοί σύμμαχοι παρακολουθούν τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα με περίπου 100.000 στρατιώτες, εγείροντας φόβους ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η ομάδα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου περιλαμβάνει πέντε αμερικανικά πλοία, εκτός από μια φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας.

 Η ομάδα πλοίων του  «Harry S. Truman» απέπλευσε από τη βάση της στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, την πρώτη Δεκεμβρίου και έφτασε στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 14 αυτού του μήνα.

Προηγουμένως είχε προγραμματιστεί να συνεχίσει την πορεία του προς τη Μέση Ανατολή, πριν ο υπουργός Άμυνας εκδώσει τις εντολές του, την Τρίτη.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr