Χάος στην Αλβανία: Υποστηρικτές του Μπερίσα μπαίνουν βίαια στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος


Δεκέμβριος 13, 2021. Ελλάδα.

 Τίρανα.

Ένταση και χάος δημιουργήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανικής αντιπολίτευσης, μετά την είσοδο του ιστορικού ηγέτη Σαλί Μπερίσα με ομάδα οπαδών του στο κτίριο, όπου σε ένα χώρο του,  ο σημερινός αρχηγός Λουλζίμ Μπασά είχε συνάντηση με εκπροσώπους του φόρουμ νεολαίας.

Κάποια στιγμή υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, όσων αναγνωρίζουν τον σημερινό ηγέτη Μπασά και όσων υποστηρίζουν τον Μπερίσα.

 Ακολούθησαν ύβρεις, εξευτελισμοί και κατηγορίες, αλλά, με παρέμβαση των επικεφαλής η κατάσταση ηρέμησε. 

Οι υποστηρικτές του Μπερίσα κάθισαν στις θέσεις τους και ξεκίνησαν μια συνεδρίαση στο διάδρομο του κτιρίου, αναφέρει το αλβανικό Balkan Web.

Ο Μπερίσα, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει Κομματική Συνέλευση στις 11 Δεκεμβρίου για να εκδιώξει τον Μπασά κατά την είσοδό του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είπε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με τον Μπασά σε τέτοιες συνθήκες.

 «Σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει συμφωνία με τον Μπασά. Πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη νόμιμη συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου. Ο Μπασά παραμένει μόνο ένας απλός βουλευτής και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ο Μπερίσα, συνοδευόμενος από αρκετούς εν ενεργεία βουλευτές.

Το εθνικό συμβούλιο του κόμματος έδωσε χθες άνευ όρων υποστήριξη στον Μπασά και εκτίμησε τη συνέλευση του Μπερίσα ως παράνομη.

Η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, παραμένει έκρυθμη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr