Το ρωσικό αντιαεροπορικό «Pancir» κατέρριψε περισσότερα από 40 τουρκικά Drones


Δεκέμβριος 19, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα «Pancir-S» (σημ. Παντσίρ= καβούκι χελώνας) κατέρριψαν περισσότερα από 40 drones, τουρκικής παραγωγής «Μπαϊρακτάρ» και «Anka» στη Λιβύη και τη Συρία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Russia 1».

Αραβικές μονάδες στη Συρία και τη Λιβύη, σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, κατέρριψαν περισσότερα από 40 Bayraktar και βαριά τουρκικά drones Anka με τη βοήθεια των ρωσικών τεθωρακισμένων.

«Στην περιοχή του Ιντλίμπ, ανακαλύψαμε τρία drones Bayraktar. Επιπλέον, τα παρακολουθούμε καθώς πετάνε και κατά την απογείωση - προσγείωση», δήλωσε ο επικεφαλής της κατασκευής και ανάπτυξης του συστήματος εφαρμογής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στον ρωσικό στρατό,  Αλεξάνταρ Νοβίκοφ, τονίζοντας ότι αυτά τα αεροσκάφη βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο συμφωνημένο έδαφος.

Τόνισε ότι το «Pancir» μπορεί να αντιταχθεί σε οποιοδήποτε drone και η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει σε προκλήσεις ανά πάσα στιγμή.

Το αντιαεροπορικό σύστημα «Pancir S» μπορεί να πλήξει εναέριους στόχους που πετούν έως και 1000 μέτρα το δευτερόλεπτο σε απόσταση 200 έως 20.000 μέτρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε ελαφριά πανοπλία και ανθρώπινο δυναμικό, όπως αναφέρεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr